Over ons

 Van Maele NV, sp ecialist in sanitair, verwarming en ventilatie, is een halve eeuw jong

PVBA Van Maele werd opgericht door Florimond Van Maele. Hij droeg de fakkel over aan zijn zonen Roger en Robert Van Maele. Reeds van jongs af actief in de onderneming, werd Philippe Van Maele  in 1991 aangesteld als gedelegeerd bestuurder naast zijn vader Roger om verder de leiding te nemen. Ondertussen is ons bedrijf uitgegroeid tot een actieve KMO met een 50tal mensen in dienst. Recent deed ook dochter Joséphine Van Maele tevens haar intrede. Na een halve eeuw activiteit zijn we dus aan de vierde generatie toe. En aan een nieuwe invalshoek, maar we zijn een familiebedrijf en willen dit ook blijven , dit om het duurzame karakter van onze onderneming te blijven benadrukken. 

Van Maele NV kan een mooi palmares voorleggen, met tal van realisaties in grote projecten. Vooral in ziekenhuizen werd en wordt  ons vakmanschap en knowhow met graagte ingeschakeld. Met het AZ Sint-Jan in Brugge, het AZ Groeninge in Kortrijk en zowel het AZ Damiaan als het Henri Serruysziekenhuis in Oostende hebben we vooral in eigen streek trachten onze stempel te drukken. Maar we  laten onze competentie niet tegenhouden door provinciegrenzen. Zo werkten we bijvoorbeeld in Aalst mee aan het project van de helihaven op het dak van het OLV-ziekenhuis en zorgden zo mee voor een absolute Belgische primeur. Voorts prijken ook het Penitentiair Complex te Brugge Sint-Andries en grootse bouwprojecten zoals Finis Terrae te Knokke op de lijst van technische hoogstandjes die door ons bedrijf werden en worden gerealiseerd. Wij hebben ons doorheen die vijftig jaar toegelegd op grote, complexe gebouwen. Dat gaat vanaf de studie tot de volledige afwerking van sanitair en hvac.

Benevens de uitvoering van grote projecten hebben wij eveneens een sterk team klaarstaan om de nodige service te bieden aan particulieren voor zowel nieuwbouw als herstellings – en renovatiewerken op vlak van sanitair, centrale verwarming, nazicht stookplaatsen ed.

Kwaliteit en klanttevredenheid staat steeds voorop!